ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ανεξήγητη δήλωση της ΠτΔ για την ελληνική κοινωνία και τους πρόσφυγες, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

 Μία δήλωση κατά της ελληνικής κοινωνίας που θα μπορούσε κάλλιστα να την κάνει ο Ερντογάν ή ο Όρμπαν, έκανε στην Μυτιλήνη η κυρία Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. Μία πραγματικά ανεξήγητη δήλωση, που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της. Και εξηγεί εν μέρει γιατί κατά τις πολυμερές διακοπές της στην Λέσβο, προκάλεσε την οργή των ελλήνων πολιτών. Πάντως με δηλώσεις σαν κι αυτές, όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα, αντιθέτως ζημιώνονται ανεπανόρθωτα.

Από ένα πρόσωπο μάλιστα που ο θεσμικός του ρόλος απαιτεί την συνεχή διεθνή παρέμβαση με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων, που βάλλονται βάναυσα από τους βάρβαρους εισβολείς.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στην κοινωνία της Λέσβου, οι δηλώσεις της κυρίας Σακελλαρόπουλου αναφορικά με το προσφυγικό και την αντιμετώπιση της ελληνικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψη της στην πρωτεύουσα της Λέσβου, την Μυτιλήνη, η κυρία Σακελλαρόπουλου αναφέρθηκε στο νησί ως «διαχρονική γέφυρα ανθρώπων και πολιτισμών» που «έχει καταφέρει στη μακραίωνη ιστορία της να συνδυάσει τις δημιουργικές παραδόσεις Ανατολής και Δύσης»!

Δηλαδή έναν εμβληματικό τόπο διαχρονικής αντίστασης του ελληνισμού απέναντι στη βαρβαρότητα, έναν τόπο θυσίας για να διαφυλαχθεί ο παγκόσμιος πολιτισμός που γεννήθηκε στην Ελλάδα, απέναντι σε αυτούς που ήθελαν να τον καταστρέψουν, η κυρία Σακελλαρόπουλου τον βάφτισε ως «γέφυρα δημιουργικών παραδόσεων»! Μία αναφορά, που οπωσδήποτε κάνει ακόμα και τον «συνωστισμό» της κυρίας Ρεπούση, να μοιάζει με εθνικιστικό παραλήρημα!

Αυτό όμως που φαίνεται ότι έχει εξοργίσει τους έλληνες πολίτες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι η αναφορά περί ευθύνης της ελληνικής κοινωνίας για το προσφυγικό. Είπε συγκεκριμένα:

«δεν μπορούμε, να απαιτούμε από την Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που γεννά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δεν αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί»!

Και απορεί κανείς σε ποιον πλανήτη ζούσε η κυρία Σακελλαρόπουλου πριν διοριστεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Δεν γνωρίζει η κυρία Σακελλαρόπουλου πως ο ελληνικός λαός προσέφερε τα πάντα, σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, σώζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ζωές; Δεν γνωρίζει η κυρία Σακελλαρόπουλου πως την ώρα που ο πτωχευμένος ελληνικός λαός έδινε το υστέρημά του στους πρόσφυγες, οι πλούσιοι της Ευρώπης έκλειναν τα σύνορα;

Δεν κατανοεί η κυρία Σακελλαρόπουλου ότι δηλώσεις όπως αυτή, αποτελούν το μεγαλύτερο επιχείρημα για την Τουρκία αλλά και για  τους ακραίους της Ευρώπης για να συκοφαντήσουν την Ελλάδα και φυσικά να μην παρέχουν καμιά βοήθεια, καμιά αλληλεγγύη, καμιά συνδρομή;

Μάλλον η κυρία Σακελλαρόπουλου θα έπρεπε απλώς να κάνει τις πολυήμερες διακοπές της, χωρίς δηλώσεις. Καλύτερα να απουσιάζει από τα εθνικά θέματα, όπως το συνηθίζει, πάρα τέτοιες ατυχείς παρεμβάσεις.

Πηγή 

https://www.newsbreak.gr

Ε. ΣΥ. ΒΑΘΕΟΣ

 

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


FACEBOOK



TWITTER



INSTAGRAM


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια