ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 χτυπά κοντά στο νησί της Σάμου στις 13:51

Ο σεισμός ήταν αισθητά αισθητός στην Αθήνα και στην μιση Ελλαδα, πάνω από 250 χιλιόμετρα μακριά, καθώς το φως κουνάει. Στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, 66 χλμ. ΒΑ του σεισμού, σημειώθηκε μέτρια έως ισχυρή ανατάραξη και θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές.

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 χτυπά κοντά στο νησί της Σάμου στις 13:51
Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 χτυπά κοντά στο νησί της Σάμου στις 13:51

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 χτυπά κοντά στο νησί της Σάμου στις 13:51

ΠΗΓΗ: www.volcanodiscovery.com

Ενας σεισμός μεγέθους 7,1 χτύπησε κοντά στο νησί της Σάμου, στην Ελλάδα. Ο τρόμος καταγράφηκε περίπου το μεσημέρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στις 1.51 μ.μ. τοπική ώρα, σε ρηχό βάθος 10 χλμ κάτω από την επιφάνεια.

Η εκδήλωση κατατέθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες στο Πότσνταμ (GFZ), τον πρώτο σεισμολογικό οργανισμό που το ανέφερε.

Η υπηρεσία παρακολούθησής μας στο VolcanoDiscovery εντόπισε μια δεύτερη έκθεση από το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) στην οποία αναφέρεται ο σεισμός σε μέγεθος 6,5.Εάν τα προκαταρκτικά δεδομένα σχετικά με το μέγεθος και το βάθος είναι σωστά, ο σεισμός ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος. Έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει καταστροφικές επιπτώσεις στους ανθρώπους και στις υποδομές, πιθανώς να προκαλέσει σοβαρές και ευρείες καταστροφές, ειδικά σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο.

Οι πόλεις ή οι πόλεις κοντά στο επίκεντρο που ενδέχεται να επηρεαστούν περιλαμβάνουν το Kontakaíika (pop. 500) σε απόσταση 10 km με πολύ ισχυρή ανατάραξη του εδάφους, Kokkári (pop 1.100) σε απόσταση 11 km με πολύ ισχυρή ανατάραξη του εδάφους, Karabağlar (ποπ. 458.000) σε απόσταση 63 χιλιομέτρων με ισχυρή ανατάραξη του εδάφους, και Σμύρνη (ποπ 2.500.600) σε απόσταση 67 χιλιομέτρων με ισχυρή ανατάραξη του εδάφους.

ΣΑΜΟΣ: Μετά τον σεισμό, η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Αυτή η ιστορία θα ενημερωθεί σύντομα από το VolcanoDiscovery. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, στείλτε μας την εμπειρία σας μέσω του μηχανισμού αναφοράς μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να παρέχουμε περισσότερες από πρώτο χέρι ενημερώσεις σε οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο που θέλει να μάθει περισσότερα για αυτόν τον σεισμό.

Ο σεισμός ήταν αισθητά αισθητός στην Αθήνα, πάνω από 250 χιλιόμετρα μακριά, καθώς το φως κουνάει. Στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, 66 χλμ. ΒΑ του σεισμού, σημειώθηκε μέτρια έως ισχυρή ανατάραξη και θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές.
Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για θύματα, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι στη Σμύρνη, πολλοί άνθρωποι έτρεξαν έξω από τα σπίτια τους με φόβο.

 Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και πολλά χλμ. Στην Κωνσταντινούπολη.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Ενημέρωση Παρ, 30 Οκτωβρίου 2020, 13:10

Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή του σεισμού. Στη Σμύρνη, το μεγαλύτερο πυκνοκατοικημένο κέντρο και ανάμεσα στα χειρότερα χτυπήματα, τουλάχιστον 20 κτίρια αναφέρθηκαν ότι έχουν καταρρεύσει μετά τον σεισμό.


Στη Σάμο, πολλά κτίρια συμπεριλαμβανομένης μιας εκκλησίας υπέστησαν επίσης σοβαρές ζημιές.

Πολλοί δρόμοι και τοίχοι έσπασαν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ακριβείς αριθμοί τραυματισμών ή θανάτων. Πρέπει να φοβόμαστε ότι αυτή η εικόνα θα αλλάξει στα χειρότερα όταν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρουν χρόνο να υποβάλουν αναφορά.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ:

Σμύρνη σοκαριστικές εικόνες από καταρρεύσεις κτιρίων #σεισμος #Σαμος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


ΠΗΓΗ










 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια